Vliegen naar de Filipijnen kan via verschillende luchthavens en maatschappijen. De snelste vluchten doen er ongeveer 15 uur over en je maakt onderweg altijd een tussenlanding. Het is verstandig om vooraf alle opties goed af te wegen, want er zitten grote prijsverschillen tussen verschillende routes en aanbieders. Wij helpen je met het kiezen van de juiste vliegtickets voor de Filipijnen.

Hoe kom ik in de Filipijnen?

De grootste luchthaven van de Filipijnen ligt in de hoofdstad Manilla. Bijna alle internationale luchtvaartmaatschappijen vliegen naar die stad. Je maakt dan een tussenstop in bijvoorbeeld Dubai, Hong Kong, Istanbul of Shanghai. Vanuit Manilla gaan er bovendien veel binnenlandse vluchten naar andere eilanden in de Filipijnen (zie ‘Binnenlandse vluchten’ hieronder).

Het alternatief is vliegen op de luchthaven van Cebu. De mogelijkheden zijn dan iets beperkter, al neemt het aantal internationale vluchten snel toe. De vluchtduur is vergelijkbaar en je maakt ook een tussenlanding. Het kan interessant zijn om op Cebu te vliegen als je Manilla niet gaat bezoeken. Dat scheelt een binnenlandse vlucht.

Vliegtickets Filipijnen vergelijken

Voordat wij een vlucht boeken, vergelijken we zoveel mogelijk vliegtickets. De prijs en lengte van een vlucht verschillen namelijk sterk per aanbieder én vliegroute. Het vergelijken van vliegtickets naar de Filipijnen kan gemakkelijk via de onderstaande websites.

Binnenlandse vluchten

De Filipijnen bestaat uit meer dan 7.500 eilanden. De kans is dus groot dat je tijdens je vakantie een binnenlandse vlucht nodig hebt. Gelukkig zijn dat relatief goedkope vliegtickets. Filipijnen vliegen daar zelf namelijk ook mee en hebben doorgaans minder te besteden.

De volgende luchtvaartmaatschappijen bieden binnenlandse vluchten in de Filipijnen aan: AirAsia, AirSWIFT, Cebu Pacific, Philippine Airlines. Veel binnenlandse vluchten vind je ook via de vergelijkingssites hierboven. Maar vaak vind je op deze website een uitgebreider overzicht. Daar kun je ook vervoer per taxi, boot of bus vergelijken.