De leukste pretparken in Orlando

Noem het een guilty pleasure, maar wij hebben een zwak voor pretparken. Orlando is dan een paradijs. Deze stad in Florida beschikt namelijk over meerdere attractieparken. Wij maakten een overzicht van de leukste pretparken in Orlando.

#1 – Universal Orlando

Het een-na-grootste attractiepark van Florida en onze absolute favoriet. Universal Orlando Resort bestaat uit twee themaparken en een waterpark. Wij kochten skip the line-kaartjes en konden vrijwel alle attracties in de themaparken in één dag bezoeken.

In de themaparken (Universal Studio’s Orlando en Island of Adventures) zijn alle attractie gebaseerd op een film of tv-serie. Denk aan Despicable Me, The Simpsons en The Hulk. Maar ook klassiekers als de Mummy en Jurassic Park.

Het meest indrukwekkend zijn waarschijnlijk de attracties rondom de Harry Potter-films. Zowel Zweinstein als de Wegisweg zijn tot in detail nagebouwd. De gebieden liggen verspreid over de twee parken en zijn verbonden met – hoe kan het ook anders – de Zweinsteinexpres.

Voor filmliefhebbers is een bezoek aan Universal Orlando een aanrader. De meeste attracties zijn minstens even leuk voor volwassenen als voor kinderen.

Bestel online tickets

 

Harry Potter in Universal Orlando The Hulk in Universal OrlandoUniversal-pretpark in Orlando

#2 – Walt Disney World

Ongetwijfeld het bekendste attractiepark ter wereld. Walt Disney World is niet alleen het grootste, maar ook het meest bezochte pretpark van Florida. Elk jaar bezoeken ruim 50 miljoen mensen het park dat compleet in het teken staat van Walt Disney.

Walt Disney World bestaat uit maar liefst vier verschillende attractieparken: Magic Kingdom, EpcotHollywood Studios en Animal Kingdom. En dan heb je ook nog twee waterparken: Typhoon Lagoon en Blizzard Beach. Wie alles wil zien, heeft aan één dag zeker niet genoeg.

Veel attracties zijn gebaseerd op Disney-klassiekers als Peter Pan, Finding Nemo en Frozen. Waarschijnlijk is dit pretpark leuker voor kinderen dan volwassenen. Tenzij je een enorme Disney-fan bent, natuurlijk.

Bestel online tickets

 

Disney World EpcotDisney World Animal Kingdom

#3 – SeaWorld

Van alle pretparken in Orlando is SeaWorld waarschijnlijk het meest in het nieuws geweest. En dan bedoelen we in negatieve zin. De shows met orka’s zijn in meerdere opzichten omstreden en hebben we bewust overgeslagen.

Toch is SeaWorld erg leerzaam en interessant als je van zeedieren houdt. In dit attractiepark vind je dolfijnen, walrussen, haaien en penguins. En natuurlijk veel bijzondere vissen. (Al zijn die veel mooier in het wild, dus adviseren wij om lekker te gaan snorkelen of duiken.)

Daarnaast zijn er een aantal indrukwekkende attracties. De kans dat je daarbij nat wordt is trouwens erg groot.

Bestel online tickets

 

Seaworld Orlando SeaWorld OrlandoDolfijnshow in SeaWorld

Handige tips

Een aantal handige tips die je bezoek een stuk aangenamer maken:

  • Bekijk vooraf welke attracties je niet wil missen en bezoek die vroeg in de ochtend.
  • Als je geen zin hebt om in de rij staan, kun je skip the line-tickets kopen. Prijzig, maar het scheelt je een hoop tijd.
  • Grote parken hebben vaak hun eigen hotels, maar die zijn erg prijzig. Het barst van de hotels in Orlando en sommigen hebben een gratis shuttle-service naar de grote pretparken.
avatar