Miami: 9 tips en bezienswaardigheden

Enorme zandstranden, een indrukwekkende skyline en gezellige latino-sfeer. Veel bondiger kunnen we Miami niet omschrijven. Deze bruisende stad in Florida is om veel redenen het bezoeken waard. Wij delen graag onze favoriete bezienswaardigheden in Miami met je.

1. Dompel je onder in de Cubaanse sfeer

In Miami wordt meer Spaans dan Engels gesproken. Veel inwoners van de stad komen oorspronkelijk namelijk uit Latijns Amerika, zoals Mexico en Cuba. Zo wonen er meer dan een miljoen Cubanen in en rondom Miami. Niet zo gek dus dat er een wijk is die de Cubaanse sfeer ademt: Little Havana.

Wandel langs de barretjes en restaurants, waaruit traditionele Cubaanse muziek klinkt. Bezoek een van de vele sigarenwinkels, waar de tabak met de hand gerold wordt. En drink een sterke bak koffie of een Cuba Libre.

Overweeg een Walking Food Tour als je zoveel mogelijk van Little Havana wil zien én proeven. Een gids laat je dan de bijzonderste plekken zien en je proeft verschillende traditionele gerechten en drankjes.

2. Ontspan in Miami Beach

Miami Beach is geen onderdeel van Miami, maar een aparte stad met een eigen bestuur. Toch rijd je er in een paar minuten naartoe via een van de bruggen over Biscayne Bay. Dat is de baai die het vaste land scheidt van het kunstmatig aangelegde eiland Miami Beach.

De oostkust van Miami Beach is één langgerekt wit zandstrand. Met palmbomen en om de zoveel meter een gekleurd lifeguard-huisje. Toch maakt het veel uit wáár je precies het strand van Miami Beach bezoekt.

Ben je opzoek naar rust? Ga dan naar het strand bij het North Shore Open Space Park. Het park is een prima plek voor een picknick in de schaduw en op het strand kom je weinig toeristen tegen.

Voor iets meer bedrijvigheid moet je in het toeristische South Beach zijn. Daar vind je Ocean Drive: een lange straat bomvol gezellig restaurants en bars waar je absurd grote cocktails kunt bestellen. De panden (in Art Deco-stijl) worden ’s avonds kleurrijk verlicht.

3. Bekijk de skyline vanaf het water

De skyline van Miami ziet er nét iets indrukwekkender uit vanaf het water. Laat de wind door je haren blazen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht op de stad.

Met deze rondvaartboot vaar je in 90 minuten langs de belangrijkste hotspots: de haven, Downtown Miami, Fisher Island en Miami Beach. En je gluurt onbeschaamd naar de luxe villa’s van bekende Amerikanen op Millionaire’s Row.

Lijkt een rondvaartboot je een beetje suf? Overweeg dan de snelle variant en bekijk Miami vanuit deze speedboot. Daarmee vaar je langs dezelfde bezienswaardigheden, maar dan een stuk sneller. Na drie kwartier sta je weer op het droge.

4. Shop in Bayside Marketplace

Veel rondvaartboten vertrekken bij Bayside Marketplace, dus daar kun je naderhand mooi een ijsje of koud drankje scoren. Dit winkelcentrum straalt een bijzonder zomerse sfeer uit. Het ligt aan het water, is grotendeels in de open lucht en er is vaak livemuziek.

5. Wandel door de kleurrijkste wijk van Miami

Wat vroeger een industrieel gebied was, is nu een van de populairste wijken van Miami. Wynwood is vooral bekend door de kleurrijke muurschilderingen en talloze kunstgalerijen. Al hoef je eigenlijk nergens naar binnen, want alleen al op straat kijk je je ogen uit.

In deze wijk kun je rustig een paar uur rondslenteren. Zeker weten dat je de mooiste straatkunst ziet én wil je iets meer duiding over de wijk en de werken? Loop dan mee met deze stadswandeling en laat je rondleiden door een ervaren gids.

6. Feest in de nachtclub die nooit sluit

Of het nou elf uur ’s avonds of elf uur ’s ochtends is, in E11EVEN ben je altijd welkom. Je leest het goed: deze nachtclub gaat nooit dicht.

Met een oppervlakte van bijna 1.900 vierkante meter is het een behoorlijk grote discotheek. Dat geldt trouwens ook voor de artiesten die hier staan. Een greep uit de line-up: Usher, Drake, Nicki Minaj en heel veel bekende DJ’s.

Controleer wel even de dresscode voordat je spontaan een nacht (of middag) gaat feesten. Met een korte broek, T-shirt of teenslippers kom je de zaak niet in.

7. Maak een uitstapje naar de Everglades

Dit enorme natuurgebied ligt natuurlijk niet in Miami. Toch mag een bezoek aan Everglades Nationaal Park absoluut niet ontbreken als je in de buurt bent. En vanaf Miami is het hooguit anderhalf uur rijden, dus je bent in de buurt.

Naast de moerassen en mangroves, vind je verschillende soorten krokodillen in de Everglades. Ook veel andere dieren leven hier in het wild: slangen, schildpadden, wasberen en een zeldzaam soort poema. Die laatste loop je liever niet tegen het lijf.

Je kunt er goed wandelen of met een speciale airboat door het moerasachtige landschap varen. Dat laatste is een geweldige ervaring.

Airboat in de EvergladesKrokodil verborgen in de Everglades

8. Duik in het grootste zwembad van Amerika

Niet zo’n fan van het strand? Neem dan een duik in The Venetian Pool, het grootste zoetwaterzwembad van Amerika. Het is al in 1922 gebouwd en geïnspireerd op – je verwacht het niet – de stad Venetië. Als Italië een tropisch klimaat zou hebben, zou het er zó uitzien.

9. Slaap in een bijzonder hotel

Miami heeft een aantal unieke hotels die je nergens anders vindt. Bijvoorbeeld vanwege de unieke locatie, het geweldig interieur of omdat Frank Sinatra er ook graag kwam. Wij maakten een overzicht van de leukste hotels in Miami.

avatar