Dit zijn de leukste hotels in Miami

Je bent opzoek naar een gaaf hotel in Miami. Logisch! Na een dag vol indrukken wil je namelijk in een lekker bed neerploffen. Zodat je de volgende ochtend uitgerust nóg meer kunt bezoeken. En omdat een hotel veel meer is dan alleen een lekker bed, zochten wij naar bijzondere slaapplekken. Dit zijn wat ons betreft de leukste hotels in Miami.

1. The Vagabond Hotel * * *

Geloof het of niet: Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. hingen hier regelmatig aan de bar. The Vagabond Hotel bestaat al sinds 1953 en was destijds een motel met hippe loungebar. Toch voelt dit boutique hotel modern en fris aan, omdat het onlangs volledig is gerenoveerd.

Vanaf het hotel is het 10 minuten rijden naar Downtown Miami en ben je in een kwartier in South Beach. The Vagabond Hotel heeft een Aziatisch fushion-restaurant en gezellige openluchtbar waar je heerlijke cocktails kunt drinken. Aan het einde van de dag neem je een verfrissende duik in het zwembad.

Meer informatie & boeken

 

2. Faena Hotel Miami Beach * * * * *

De stijl van dit hotel is moeilijk te omschrijven. De lobby bestaat uit gouden pilaren en kleurrijke muurschilderingen. Buiten loop je tegen een levensgroot mammoet-skelet aan, ook in het goud. En de rood-wit gestreepte parasollen bij het zwembad doen denken aan ouderwets snoepgoed.

In het Feana Hotel in Miami Beach kijk je dus je ogen uit. (En als het niet vanwege het interieur is, dan wel door een van de voorstellingen in het eigen theater.) Het hotel heeft twee restaurants, een gigantische spa en ligt direct aan het strand van Miami Beach.

Meer informatie & boeken

 

3. EAST, Miami * * * * *

In Downtown Miami staat EAST, Miami: een modern hotel dat vastzit aan een luxe winkelcentrum. Heb je een shopverslaving (of een vriendin die zulke symptomen vertoont), dan kun je dus beter ergens anders overnachten.

Dat hier geen strand zit, wordt gecompenseerd door vier verschillende zwembaden. Daar kun je prima een drankje bestellen, maar veel leuker is het om dat in de rooftap bar te doen. Het uitzicht over Miami is daar namelijk adembenemend. Dat geldt trouwens ook voor het zicht vanuit je strakke hotelkamer. Alle kamers hebben een balkon en ramen van de vloer tot het plafond.

Meer informatie & boeken

 

4. The Betsy Hotel * * * * *

Zachte kleuren, ramen met shutters en een dakterras met lekkere kussens en tropische planten. The Betsy is een strandhotel zoals een strandhotel hoort te zijn. Maar dan midden op Ocean Drive: hét uitgaansgebied van Miami Beach.

Dit hotel scoort dus maximaal als het om de locatie gaat. Steek je de levendigste straat van Miami Beach over, dan sta je met je voeten in het zand. Maar dat weerhield The Betsy er niet van om een zwembad op het dak te bouwen. En als je bent uitgezwommen kijk je op het dakterras naar de zonsondergang in Miami. Of de zonsópgang, want het uitzicht is panoramisch.

Meer informatie & boeken

 


Fotocredits: The Betsy-South Beach

5. Eurostars Langford * * * *

Waar ooit bankiers en verzekeraars werkten, zit nu een prachtig designhotel. Eurostars Langford is een van de weinige historische hotels in Downtown Miami. Dat blijkt alleen al uit de entree: op een statige natuurtenen gevel siert de tekst Miami National Bank.

De kamers zijn stijlvol ingericht en hebben een gave eikenhouten vloer in visgraatmotief. Maar blijf ’s avonds vooral niet in je hotelkamer. Op het dakterras serveren ze namelijk heerlijke cocktails en snacks. Als je daar nipt aan je whiskey en uitkijkt over de verlichte skyline, voel je je heel even een Amerikaanse bankier.

Meer informatie & boeken

 

avatar