Key West: 7 tips voor een relaxed verblijf

Key West is een eiland en de zuidelijkst gelegen stad van Florida. Als je Hawaii niet meerekent, is het zelfs het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten. Misschien hangt er daarom wel zo’n relaxte – bijna hippie-achtige – sfeer. Met deze 7 tips wordt je verblijf in Key West pas écht relaxed.

1. Mijd het vliegveld van Key West

Hoewel Key West een vliegveld heeft, zouden wij daar nooit op vliegen. Dan loop je namelijk een onvergetelijke autorit mis. Key West ligt midden in zee en is via een kilometerslange autoweg verbonden aan het vasteland.

De weg ernaartoe is adembenemend, want die loopt dwars door zee. Vanaf het vasteland van Florida is het ongeveer 180 kilometer (zo’n 3 uur rijden) naar Key West. Onderweg kom je dorpjes en soms uitgestorven stranden tegen. Leuk om even te stoppen.

Key West autoweg Key West autoweg

2. Huur een fiets

Waarschijnlijk is het heerlijk weer als je in Key West bent. Het eiland is niet zo groot, dus de fiets is een ideale manier om het gebied te verkennen. In anderhalf uur fiets je makkelijk het hele eiland rond. Dat is zeker de moeite waard, maar het is minstens zo leuk om willekeurige straten in te slaan.

Alleen al de woningen zijn hier een bezienswaardigheid. De typische houten huisjes zijn erg vrolijk, want ze hebben allemaal een andere kleur. Door het warme vochtige klimaat stikt het bovendien van de tropische planten en palmbomen.

Volkswagen Beetle in Key WestHuis in Key West

3. Eet een Key Lime Pie (of twee)

Het officiële gebak van Florida is de Key Lime Pie, een frisse limoen-roomtaart. Vernoemd naar een limoensoort die op de Florida Keys voorkomt.

Meerdere restaurants claimen de lekkerste te verkopen, maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar je hem eet. The Kermit’s is een begrip in Key West en wordt gezien als een van de beste plekken om dit zonnige taartje te eten.

Kermit's: een van de beste plekken om een Key Lime Pie te ten

4. Hang de toerist uit bij het Southernmost Point

Als je Hawaii niet meerekent, ligt het zuidelijkste punt van de Verenigde Staten in Key West. Vanaf deze plek is het precies 90 mijl (zo’n 145 km) naar Cuba. Hoewel het een beetje suf voelt, wil je daar toch een foto van. Grote kans dat er zelfs rijen toeristen staan. En ach, waarom ook niet?

Southernmost Point in Key West

5. Zet je duikbril op en ga snorkelen

Rondom de Florida Keys kun je prachtig snorkelen. Niet ver van de kust ligt namelijk een van de grootste koraalriffen ter wereld. Daar leven honderden tropische vissen en andere bijzondere zeedieren.

Je kunt niet zomaar bij het koraalrif komen, maar er worden verschillende excursies georganiseerd vanuit Key West. De populairste aanbieder is Fury, die je naar twee verschillende locaties brengt. Duikbril en flippers zijn bij de prijs inbegrepen. Net als frisdrank, bier, wijn en champagne (!) na het snorkelen. De excursie eindigt met een prachtige zonsondergang op het water.

Snorkelen in Key West Stingray in Key West Snorkelen in Key West

6. Ga op kroegentocht in Duval Street

Dwars door Key West loopt Duval Street: de meest bruisende straat van het eiland. Overdag wil je er eigenlijk niet gevonden worden, want het is hier behoorlijk toeristisch. ’s Avonds gaan de neonlampen aan en wordt het hier toch behoorlijk gezellig.

Je vindt hier veel leuke restaurants (het eten is meestal niet zo bijzonder) en drukbezochte bars. Tijdens je kroegentocht in Duval Street mag een bezoekje aan Sloppy Joe’s Bar mag niet ontbreken. De bar bestaat al sinds 1933, al zat hij vroeger net buiten Duval Street.

Sloppy Joes Bar in Key West

7. Boek je hotel op tijd

Key West is niet zo groot, dus er zijn ook niet zoveel hotels. Aangezien de stad steeds toeristischer wordt, betaal je met een beetje pech de hoofdprijs voor je hotelkamer.

Tijdens ons verblijf werd de jaarlijkse Drag Queen Race georganiseerd, waarbij ook de burgemeester – verkleed als vrouw en op hoge hakken – een hindernisbaan aflegt. Daardoor was onze simpele hotelkamer ongelofelijk duur.

Zorg dus dat je op tijd een kamer boekt en probeer verschillende data als je flexibel bent. Je kunt natuurlijk ook een hotel boeken op een van de andere Florida Keys.

avatar