Waarom je wél moet stoppen in Key Largo

Veel mensen rijden er zonder te stoppen door Key Largo. Dat is niet zo gek, want het ligt op de route van het veel toeristischere Key West. Bovendien lijkt het vanuit de auto weinig voor te stellen. Toch raden wij je aan om wél te stoppen in Key Largo. En misschien zelfs wel te overnachten.

Je kunt geweldig snorkelen in Key Largo

Haaien, barracuda’s en kleurrijke vissen: het zwemt allemaal rond dit eiland in Florida. Je vindt in Key Largo veel aanbieders van snorkel-excursies, die eigenlijk allemaal prima zijn. Een boot brengt je dan naar de mooiste plekjes. En met een beetje mazzel zwemt er een groep dolfijnen mee.

Het John Pennekamp Coral Reef State Park is een populaire snorkel- en duiklocatie. Omdat het een beschermd natuurgebied is, betaal je een paar dollar om binnen te komen. Ook daar worden snorkel-excursies georganiseerd. Het koraalrif is er prachtig en bij goed weer kun je naar een standbeeld van Jezus zwemmen, dat sinds 1965 op de bodem staat.

Stingray

De lekkerste Key Lime Pie eet je in Key Largo

Hoewel meer restaurants claimen het lekkerste limoentaartje te serveren, mag een bezoekje aan Mrs. Mac’s Kitchen niet ontbreken. Sinds de oprichting in 1976 heeft het allerlei prijzen gewonnen. Het restaurant is zelfs zó succesvol dat er op loopafstand een tweede vestiging is geopend (hier zit het origineel).

Het interieur van Mrs. Mac’s Kitchen is bijzonder, met aan de muur nummerplaten en vrolijke versiering. Je kunt hier de hele dag door comfort food bestellen. En aangezien die beroemde Key Lime Pie er na het hoofdgerecht waarschijnlijk niet meer bij past, wordt die met liefde ingepakt voor later op de avond.

Key Largo heeft meerdere stranden

En die stranden zijn niet exclusief voor hotelgasten, zoals in Key West vaak het geval is. Bovendien zijn de stranden van Key Largo veel rustiger. Twee van onze favorieten:

  • Cannon Beach dankt zijn naam aan het 17e-eeuwse kanon dat in het zand staat. Dit strand is vooral geschikt om te snorkelen, want zo’n 30 meter van de kust liggen de restanten van een Spaans schip.
  • Anne’s Beach is vernoemd naar milieuactivist Anne Eaton en ligt op een half uurtje rijden van het centrum van Key Largo. Het lange smalle strand kijkt uit op de Atlantische Oceaan, maar door het ondiepe water kun je er prima zwemmen.

Zeekoeien houden ook van Key Largo

Deze grote plantenetende zoogdieren worden regelmatig gespot in de buurt van Key Largo. Dat is best bijzonder, want de zeekoe (manatee op z’n Engels) is een bedreigde diersoort. Wij hadden het geluk dat er regelmatig een groep zeekoeien bij het strand van ons hotel zwom. Het is geweldig om in de buurt van deze dieren te snorkelen.

avatar