Woestijnsafari in Dubai

Een van onze favoriete excursies is een woestijnsafari. Dubai leent zich daar goed voor. Hoewel de enorme zandvlakte snel plaatsmaakt voor gebouwen, sta je binnen een uur midden in de woestijn. Het contrast met de stad is enorm en het uitzicht over de zandduinen prachtig. Een woestijnsafari in Dubai is een onvergetelijke ervaring.

Veel verschillende woestijnsafari’s

Als je zoekt op desert safari Dubai kom je veel verschillende aanbieders tegen. Je zou zeggen dat elke woestijnsafari min of meer hetzelfde is, maar dat is niet zo. Om te beginnen heb je eigenlijk twee soorten excursies naar de woestijn:

  • Dune bashing waarbij je in een SUV of quad door de woestijnduinen crosst
  • Traditionele safari met aandacht voor de natuur en vaak een diner en vermaak

Het scheuren door de duinen kan je erg misselijk maken. Bovendien zou het slecht zijn voor het leven in de woestijn. Wij kozen daarom voor de traditionele Heritage Desert Safari en lieten ons rondrijden achterin een oude Landrover.

Koninklijke woestijnsafari

Platinum Heritage, het bedrijf achter deze woestijnsafari, wordt gerund door een lid van de koninklijke familie van Dubai. Je komt waarschijnlijk geen royals tegen, maar krijgt wél toegang tot het privéresort van de koninklijke familie.

Tijdens de excursie is er veel aandacht voor het leven in de woestijn. Je rijdt namelijk door het grootste beschermde natuurgebied van de Verenigde Arabische Emiraten. De gids weet veel over de flora en fauna. Bovendien is de kans groot dat je oryxen tegenkomt: een bijzonder soort antilope.

Achterin een oude Landrover

Wij werden rondgereden in de laadbak van een oude Landrover. Dat klinkt oncomfortabel, maar door de stoeltjes valt dat reuze mee. Laat je trouwens niet misleiden door de oude voortuigen: ze kunnen behoorlijk snel door het heuvelachtige gebied rijden.

Af en toe maakt de chauffeur een stop, zodat je de woestijnduinen kunt beklimmen. Dat levert veel mooie fotomomenten op. Het uitzicht over de enorme woestijnvlakte is namelijk prachtig.

Zonsondergang en valk-show

Als de zon achter de woestijnduinen zakt, wordt een glas (alcoholvrije) bubbels ingeschonken en begint er een valk-show. De roofvogel speelt een belangrijke rol in Dubai. Valken werden vroeger gebruikt om te jagen op voedsel en zijn inmiddels onderdeel van een koninklijke sport.

De dag eindigt in een sfeervol kamp midden in de woestijn. Dat is overduidelijk gebouwd voor toeristen, maar laat goed zien hoe hier vroeger geleefd werd. (Al zijn de wc’s gelukkig erg schoon.) Buiten het kamp staan kamelen, waar je een kort ritje op kunt maken.

Traditionele maaltijd

Het avondeten is uitgebreid, al serveren ze alleen traditionele maaltijden. Het diner begint met een enorm dienblad vol kleine hapjes en versgebakken brood. Daarna kies je zelf waar je zin in hebt: verschillende soorten rijst, lam, kip of groenten. Er zijn meerdere desserts en je kunt onbeperkt water, frisdrank en sap drinken.

Verheug je niet op een koud biertje, want ze schenken geen alcohol tijdens deze excursie. Je kunt na het eten wel aan een waterpijp lurken en ziet verschillende optredens.

Aan het einde van de avond wordt je weer netjes naar je hotel gebracht. Tegen betaling kun je professionele foto’s en video’s van je excursie bestellen.

Woestijnsafari in Dubai boeken

Wij hadden een geweldige woestijnsafari in Dubai. Je kunt deze excursie hier boeken.

Zoek je iets meer luxe en comfort? Reserveer dan deze exclusieve safari in luxe Range Rovers. Die wordt uitgevoerd door hetzelfde bedrijf en brengt je dus ook in het beschermde natuurgebied. Je hebt dan een eigen gids en eet op een afgelegen locatie.

avatar