Helikoptervlucht boven Dubai

Een helikoptervlucht boven Dubai is een geweldige manier om de stad te bewonderen. Vanuit de lucht heb je namelijk goed zicht op de palmeilanden en ontelbare wolkenkrabbers. Je ziet daarom constant helikopters boven Dubai vliegen en het is heel gaaf om er zelf ook eens in te zitten.

Voor herhaling vatbaar

Het verbaast je vast niet: een helikoptervlucht in Dubai is vrij prijzig. Een kwartiertje kost al gauw 180 euro per persoon. Toch is het een populaire attractie en vervoeren verschillende maatschappijen aan de lopende band toeristen.

Sinds we Dubai zelf vanuit de lucht hebben gezien, begrijpen we waarom deze tour zo populair is. De helikoptervlucht is het geld meer dan waard. Als je nog nooit eerder in een helikopter hebt gezeten, is Dubai de ideale plek om dat voor het eerst te doen. Je kijkt namelijk je ogen uit. We zouden het zo nog eens doen.

Op de weegschaal

Het is verstandig om op tijd naar de afgesproken locatie te komen. Voordat je de helikopter in mag, vinden er namelijk wat formaliteiten plaats. Na een kop koffie moeten we op de weegschaal. Confronterend, maar essentieel. De uitkomst bepaalt namelijk op welke plek je komt te zitten, zodat het gewicht van alle passagiers in evenwicht is.

Daarna krijgen we een veiligheidsinstructie te zien. Een helikopter instappen is namelijk een kunst apart. Hoofd omlaag en niet op bepaalde delen van het toestel staan. Als kers op de taart mag je een hip geel heuptasje dragen met daarin een zwemvest. Je weet maar nooit.

Alsof je zweeft

Als een gebrekkig Engels sprekende medepassagier ook op de hoogte is van de veiligheidsvoorschriften, mogen we naar buiten. De helikopter in. Dit was niet onze eerste helikoptervlucht, maar het opstijgen blijft maf. Niet te vergelijken met een vliegtuig. Heel soepel, bijna alsof je zweeft.

Beste uitzicht vanuit de helikopter

Welke maatschappij je ook kiest, je zult altijd min of meer hetzelfde rondje vliegen. Alle helikopters vliegen bijvoorbeeld over de kunstmatig aangelegde eilanden: in de vorm van een palmboom, zeepaardje en (echt waar) de wereldkaart. Een beter uitzicht over deze eilanden krijg je niet.

Je vliegt ook langs de wolkenkrabbers en het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt zelfs de woestijn zien liggen en vliegt boven de witte stranden. Vanuit de helikopter heb je ook uitstekend zicht op de Burj al Arab, het meest luxe hotel ter wereld.

Helikoptervlucht over Dubai: 15 of 25 minuten

De meeste helikoptervluchten in Dubai zijn te boeken vanaf 15 minuten. Dat klinkt kort, maar geeft je genoeg tijd om de populairste attracties te bekijken. Als je kiest voor een vlucht van 25 minuten, vlieg je ook naar het oude centrum en de Dubai Creek.

Je kunt je helikoptervlucht boven Dubai hier direct reserveren op een datum en tijdstip naar keuze. Als je laat in de middag vliegt, is de kans groot dat je een zonsondergang vanuit de lucht ziet.

avatar