Excursies in Dubai

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk in Dubai. Excursies naar de woestijn, skiën op een overdekte piste of per helikopter de stad verkennen: het zijn slechts een paar mogelijkheden. Door het enorme aanbod is het soms moeilijk kiezen. Daarom een overzicht van onze favoriete excursies in Dubai.

#1 – In een oude Landrover door de woestijn

Hier kan geen enkele excursie in Dubai aan tippen. Al komt dat misschien ook omdat het onze eerste keer in een woestijn was. De enorme zandvlakte is een indrukwekkend gezicht.

Je hebt veel verschillende woestijnsafari’s, maar wij kozen voor een traditionele safari achterin een klassieke Landrover. Het is een van de weinige woestijnsafari’s waarbij je toegang krijgt tot een bijzonder beschermd natuurgebied. De kans is groot dat je er wilde dieren tegenkomt.

’s Avonds word je naar een sfeervol kamp in de woestijn gebracht, waar een traditionele maaltijd klaarstaat.

Nu boeken   of lees onze ervaring

 

#2 – Het beste uitzicht tijdens een helikoptervlucht

De ultieme vorm van luxe? Jezelf rond laten vliegen in een helikopter boven Dubai. Vanuit de lucht heb je namelijk een perfect uitzicht op al die indrukwekkende bezienswaardigheden.

Het hoogste gebouw ter wereld voelt iets minder hoog als je er naast vliegt. En vanuit de helikopter zie je eindelijk dat al die eilandjes samen een palmboom vormen. Maar het is nu natuurlijk ook gewoon een hele gave ervaring.

Nu boeken   of lees onze ervaring

 

#3 – High Tea in het luxe Burj al Arab

Met 7 sterren is Burj al Arab het meest exclusieve hotel ter wereld. Een overnachting is onbetaalbaar en niet-gasten worden aan de deur geweigerd. Als je het bijzondere hotel toch van binnen wil zien, kun je een reservering maken in een van de restaurants.

Wij kozen voor een uitgebreide High Tea in de Skyview Bar van het hotel. Kost wat, maar dan krijg je ook wat. Champagne, heerlijke ijskoffie, oneindig veel lekkernijen… en thee, natuurlijk.

Het uitzicht tijdens je High Tea is ook bijzonder, want de Skyview Bar zit helemaal bovenin het hotel en bestaat vooral uit glas.

Nu boeken   of lees onze ervaring

 

#4 – Met een speedboot langs de hotspots

Van alle excursies in Dubai is een boottocht waarschijnlijk het lekkerst op een zonnige dag. (En daar heb je er veel van!) Een koel briesje en af en toe wat spetters water gaan goed samen met de warme zon. Ondertussen krijg je de populairste bezienswaardigheden te zien.

Toegegeven, het uitzicht vanaf een helikopter is in meestal spectaculairder. Maar het is heerlijk om door de Dubai Marina te varen. En alleen vanaf het water kun je een foto nemen voor het Atlantis of Burj al Arab zonder dat andere toeristen in beeld staan.

Nu boeken   of lees onze ervaring

 

#5 – Je hoogtevrees overwinnen op de Burj Khalifa

Met 828 meter is de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. Vanaf twee observatieplatformen heb je een panoramisch uitzicht over Dubai. De ideale manier om je hoogtevrees te overwinnen.

Vooral aan het einde van de dag is dit een populaire attractie. Veel toeristen wachten tot de zon ondergaat, om een prachtige zonsondergang te zien. Het is dan natuurlijk wel iets drukker.

Nu boeken   of lees onze ervaring

 

avatar