Burj Khalifa: bezoek het hoogste gebouw ter wereld

De Burj Khalifa in Dubai is sinds 2007 het hoogste gebouw ter wereld. De wolkenkrabber heeft een hoogte van maar liefst 828 meter. Het bestaat voornamelijk uit kantoorpanden en luxe appartementen. Maar beschikt ook over twee observatieplatformen met een panoramisch uitzicht.

At The Top: geweldig uitzicht vanaf de 124e verdieping

Op de 124e verdieping van de Burj Khalifa vind je At The Top. Tegen betaling kun je daar onbeperkt genieten van het geweldige uitzicht. Deels binnen, deels buiten. Een van de snelste liften ter wereld (35 km/h!) brengt je naar boven. Daar kijk je uit op de palmeilanden, Dubai Marina en het luxe Burj al Arab-hotel.

We raden je aan om vóór je bezoek een kaartje te kopen. Daarmee sla je de rij voor de kaartverkoop over, die meestal erg lang is. Houd er rekening mee dat je ook dan nog ongeveer een kwartier moet wachten, aangezien er een beperkt aantal liften is en je door een beveiligingscontrole moet.

Het beste moment om het observatiedek te bezoeken, is iets voor zonsondergang. Je ziet dan twee totaal verschillende versies van Dubai. ’s Avonds is de stad namelijk prachtig verlicht. En je geniet van een van de mooiste zonsondergangen die je ooit hebt gezien. Eén nadeel: dit is ook het drukste moment om de Burj Khalifa te bezoeken.

Sky: meer luxe en rust op de 148e verdieping

We zijn in Dubai, dus er is altijd een luxere optie. Als het gewone observatieplatform niet bijzonder genoeg is, kun je een kaartje kopen voor Sky. Je bent dan welkom op de 148e verdieping.

Flink meer betalen om een paar verdiepingen hoger te mogen? Nee, er is meer! Je wordt verwelkomd in een speciale lounge met een drankje. De 148e verdieping is bovendien veel rustiger en heeft een lounge waar je kunt uitrusten. En hadden we al gezegd dat je een eigens gids mee krijgt? Je wordt dus als een VIP behandeld.

Met dit duurdere ticket krijg je ook toegang tot een ‘attractie’ op de 125e verdieping. A Falcon’s Eye View laat je virtueel over de bekendste attracties van Dubai vliegen. Daar hadden we hoge verwachtingen van, maar het was eigenlijk niet meer dan een videoprojectie op de grond.

Hoe kom je bovenop de Burj Khalifa?

De ingang van At The Top vind je in de Dubai Mall op de begane grond (afgekort: LG). De attractie staat goed aangegeven op borden in het winkelcentrum.

Als je met een taxi reist, laat de chauffeur dan weten dat je de Burj Khalifa gaat bezoeken. Je wordt dan op de juiste plek afgezet, want de Dubai Mall is erg groot.

Waar moet je rekening mee houden?

Houd rekening met de volgende zaken als je de Burj Khalifa gaat bezoeken:

  • Koop je kaartjes van te voren. Anders sta je met een beetje pech twee uur in de rij. Met je (digitale) ticket kun je via een speciale ingang naar binnen, waar ze je tickets ook vanaf je telefoon kunnen scannen.
  • Kom op tijd. Tijdens het kopen van je kaartjes kies je een tijdsslot. Zorg dat je daadwerkelijk op dat moment bij de ingang bent.
  • Tassen zijn niet toegestaanBij de ingang kun je gebruik maken van kluisjes.
  • Het drukste moment is rond zonsondergang. Houd dan rekening met langere wachtrijen en meer mensen op het observatiedek.
  • In de ochtend en na 19:00 is de toegang goedkoper. Bekijk daarvoor de actuele openingstijden. Handig als je wilt besparen op je ticket, al raden wij aan om de stad ook bij daglicht te bekijken.
Koop tickets voor de 124e verdieping   Koop tickets voor de 148e verdieping

 

avatar