Burj al Arab: luxe High Tea in de Skyview Bar

Het Burj al Arab-hotel is waarschijnlijk het meest exclusieve hotel ter wereld. Het hanteert een streng deurbeleid en laat alleen gasten binnen. Aangezien een kamer onbetaalbaar is, reserveren veel mensen een High Tea in de Skyview Bar. Je kunt het Burj al Arab dan van binnen bekijken én genieten van een luxe High Tea.

Het enige hotel met 7 sterren

Hoewel een hotel maximaal 5 sterren kan hebben, telt de Burj al Arab er maar liefst 7. Althans, volgens het hotel zelf. Je kunt dus je vraagtekens zetten bij deze zelfuitgeroepen claim.

Toch bevestigen de reviews dat dit hotel extreem luxe is. Net als de lobby, die bestaat uit een enorm aquarium en meerdere fonteinen. Om nog maar te zwijgen over de inrichting: niet onze smaak, maar wel heel bijzonder.

High Tea om de Burj al Arab binnen te komen

Een bezoekje aan dit bijzondere hotel mag wat ons betreft niet ontbreken. Helaas worden toeristen geweigerd, tenzij ze slapen in het hotel. Of een reservering in een van de restaurants hebben.

De restaurants in het Burj al Arab zijn prijzig. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, boek dan een arrangement. Vooral de High Tea’s zijn erg populair. Je weet vooraf precies hoeveel het gaat kosten en bent verzekerd van een geweldige middag.

Er zijn drie verschillende High Tea’s in Burj al Arab:

  • High Tea bij Sahn Eddar (ongeveer € 120 p.p.)
  • Afernoon Tea bij Sahn Eddar (ongeveer € 160 p.p.)
  • High Tea in de Skyview Bar (ongeveer € 170 p.p.)

Wij kozen de laatste optie, omdat je vanuit de Skyview Bar een prachtig uitzicht over Dubai hebt. De bar bevindt zich namelijk helemaal bovenin de Burj al Arab, terwijl het Sahn Eddar restaurant slechts op de eerste verdieping zit.

De voorbereiding

De High Tea’s in het Burj al Arab zijn populair. Wij hadden daarom enkele weken voor onze vakantie al een tafeltje gereserveerd. Dat kan gemakkelijk op deze website (waar je direct de beschikbaarheid ziet) of via het hotel zelf. De laatste optie duurt iets langer. Het hotel antwoordt namelijk niet heel snel, maar geeft je wel de kans om een tafel bij het raam te reserveren. Al kost dat natuurlijk meer.

In de restaurants geldt een dresscode. Mannen mogen geen korte of gescheurde broek dragen. Doorschijnende kleding is verboden, net als sportschoenen en sandalen. Vrouwen mogen wél open schoenen aan, maar hun kleding mag niet te bloot zijn.

Naar binnen

“Hebben jullie een reservering?”, vroeg onze taxichauffeur toen we richting het Burj al Arab reden. Terecht, want ver vóór het hotel werd daar al naar gevraagd door een beveiliger. Na een snelle check mochten we doorrijden. Via een brug over zee kom je op een klein eiland waar het hotel op staat.

Voor de ingang van het hotel staan alleen maar dure auto’s. Binnen word je overdonderd door de enorme fontein, het aquarium en de bijzondere architectuur.

Met een roltrap ga je een verdieping omhoog, waar het Sahn Eddar-restaurant en exclusieve winkels zitten. Als je helemaal doorloopt naar de achterkant van het hotel, kom je bij een receptie met twee liften. Daar kun je jezelf aanmelden voor de High Tea.

De High Tea

De Skyview Bar bevindt zich op 200 meter hoogte en de ‘muren’ zijn bijna allemaal van glas. Je hebt daardoor goed zicht op zee, de palmeilanden en de haven van Dubai. Vanaf de zijkanten van de bar kun je zelfs het binnenland en de skyline van Dubai zien.

De High Tea begint met een glas champagne. Daarna kun je kiezen uit heerlijke ijskoffies en bijzondere soorten thee. Je kunt zoveel koffie en thee bestellen als je wilt. (En geloof ons: álle ijskoffies zijn erg lekker.)

Ondertussen wordt in rap tempo (maar zeker niet té rap) verschillende gerechtjes geserveerd. Gevolgd door een etagère met kleine sandwiches en andere hartige hapjes. Ze zijn niet zuinig: je favoriete broodjes worden gewoon bijgevuld. Al is dat misschien niet eens nodig. Niet veel later verschijnt er namelijk een nog grotere etagère vol bonbons en scones met huisgemaakte jam.

Het personeel is bijzonder vriendelijk en niet te beroerd om foto’s te nemen. Achteraf kun je nog even door de Skyview Bar lopen, om het uitzicht vanaf verschillende plekken te bewonderen.

De High Tea duurt ongeveer 2 uur en is erg uitgebreid. Wij kregen niet alles op, dus werden de overgebleven bonbons in een doosje verpakt en meegegeven. Erg netjes!

Direct reserveren

Wat ons betreft is een High Tea in de Skyview Bar van het Burj al Arab-hotel een absolute aanrader. Je kunt hier direct een tafel reserveren.

avatar