Boottocht Dubai: ontdek de stad vanaf het water

Een boottocht in Dubai is eigenlijk altijd een succes. Je geniet van de warme zon, een koel briesje en soms wat spetters water. Ondertussen vaar je langs de grootste trekpleisters, waar je een uniek uitzicht hebt en mooie foto’s kunt maken.

Knalgele speedboot

Voor ons hotel (aanrader!) lag regelmatig een knalgele boot aangemeerd. Die bleek vooral excursies voor vissers te organiseren, maar kon ons ook langs alle bezienswaardigheden in Dubai varen.

Wij boekten de boottocht ter plekke, maar dat kan ook online. The Yellow Boats biedt 3 verschillende tours aan. Aangezien we niets wilden missen (en gek zijn op varen), kozen we voor de uitgebreidste boottocht.

  • 60 minuten: langs de Dubai Marina en een stukje van Palm Jumeirah
  • 75 minuten: Dubai Marina, Palm Jumeirah en het Atlantis-hotel
  • 90 minuten: Dubai Marina, Palm Jumeirah, het Atlantis en Burj al Arab-hotel

Dubai Marina

Tijdens de boottocht varen we door de Dubai Marina: een enorme kunstmatig aangelegde haven. Die is omringd door winkels, terrassen en wolkenkrabbers. Erg indrukwekkend, want sommige gebouwen zijn meer dan 300 meter hoog.

De Dubai Marina ligt vol met luxe jachten. Het is ook een populair watersportgebied, dus de kans is groot dat je mensen op jetski’s of waterski’s tegenkomt.

Palm Jumeirah en Atlantis

Met hoge snelheid navigeren we langs Palm Jumeirah. Vanaf het water kun je onmogelijk zien dat alle eilandjes samen een palmboom vormen, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Onze gids Abubakar kan veel vertellen over de gebouwen en enkele wereldberoemde bewoners.

Op het noordelijkste eiland van Palm Jimeirah staat het beroemde Atlantis-hotel. Vanaf het water kun je dat iconische gebouw ongetwijfeld het beste vastleggen.

Burj al Arab

Ook het luxe Burj al Arab-hotel laat zich goed fotograferen vanaf het water. Dit 7-sterrenhotel doet denken aan een groot zeilschip. En onze gids is niet te beroerd om ook bij deze stop meerdere foto’s te maken.

Boottocht Dubai: handige tips

Je kunt deze tour het best in de ochtend of aan het eind van de dag boeken. De zon is dan een stuk minder sterk, waardoor je minder snel verbrandt. Smeer je sowieso goed in, want op het water verband je veel sneller.

Ga je aan het einde van de middag, dan word je waarschijnlijk getrakteerd op een zonsondergang. Heel romantisch natuurlijk, maar het maakt fotograferen wel iets lastiger.

Reserveer je tickets op tijd als je op een specifiek tijdstip wil vertrekken. Dan kan eenvoudig online: 60 minuten, 75 minuten of 90 minuten. Twijfel je over de lengte? Kies dan voor de meest uitgebreide variant. Je ziet dan alle hoogtepunten en verveelt je geen moment.

avatar