De mooiste plekken om te snorkelen en duiken op Bali

Indonesië kent veel plekken waar je goed kunt snorkelen en duiken. Bali is een van die plekken. Het eiland is geschikt voor ervaren duikers, maar net zo leuk voor snorkelfans. Je kunt er ook prima je eerste duikles nemen. Dit zijn de mooiste duik- en snorkellocaties!

Een gezonken schip bij Tulamben

In 1942 werd een Amerikaans vrachtschip geraakt door een Japanse torpedo. Het schip strandde op de kust van Tulamben, maar werd 21 jaar later door een uitbarsting van de Mount Agung terug de zee in geduwd. Sindsdien ligt het schip op een zandbank, niet ver van de kust.

Hoewel je het wrak vanuit de lucht kunt zien, ligt het zo’n 30 meter onder water. Deze duiklocatie is daarom vooral geschikt voor ervaren duikers. Maar die worden dan ook beloond met kleurrijk koraal, veel verschillende vissoorten en kleine haaien en roggen.

Een prima slaapplek na een duik in Tulamben is Tauch Terminal Resort. Dit hotel aan zee verhuurt duikuitrustingen en organiseert trips naar het schip.

Relaxed snorkelen en duiken rond Amed Beach

Een half uurtje rijden van Tulamben ligt Amed. Een gezellig vissersdorpje waar veel restaurants, hotels en kleine duikscholen zitten. Het is een goede uitvalsbasis als je de oostkust van Bali wil ontdekken. Bovendien kun je relaxed snorkelen in het ondiepe water.

Zoek je een luxe hotel waar je aan het einde van de dag helemaal tot rust kunt komen? Overweeg dan The Griya Villas and Spa. Je kunt daar ’s avonds erg lekker eten en hebt een privézwembad met uitzicht op zee.

 Zeeschildpadden spotten tussen de Gili Eilanden

Oké, de Gili Eilanden horen niet bij Bali. Toch mag een bezoekje aan (een van) deze drie paradijselijke eilandjes niet ontbreken. Vanaf Amed is het maar een uurtje varen naar Gili Trawangan. Je bent er dus zo en het is de reis meer dan waard.

Op Gili Trawangan vind je veel restaurants, kroegen en… duikscholen! Laat je naar de Meno Wall varen: een muur van koraal die veel verschillende zeedieren aantrekt. Bovendien is de kans groot dat je hier zeeschildpadden tegenkomt. Daar hoef je trouwens niet eens je duikpak voor aan te trekken. Snorkelen is hier ook fantastisch.

Kirstalhelder water bij Pemuteran

In het noordwesten van Bali ligt Pemuteran, een geliefd dorp bij duikers. Vanaf daar kun je verschillende duikexcursies plannen.

Een boottocht naar het beschermde eiland Menjangan mag niet ontbreken. Het water is er rustig en kristalhelder. Een beginner kan hier dus ook heerlijk duiken. Vergeet niet om – eenmaal boven water – goed naar het strand van Menjangan te kijken. Het eiland wordt namelijk bewoond door wilde herten.

Wij verbleven in een van de prachtige villa’s van Sumberkima Hill Retreat. Daar konden ze ons last-minute nog aan een uitstekende lokale duikinstructeur koppelen.

In de video hieronder zie je onze duik bij Menjangan.

avatar