Ziplinen in El Nido

De adrenaline giert door je lichaam. Als je naar beneden kijkt zie je alleen maar water. Je haren wapperen in de wind, terwijl het groene schiereiland steeds dichterbij komt. Het is vast al duidelijk: wij vonden ziplinen in El Nido een geweldige ervaring. Alles wat je over deze spannende activiteit moet weten, lees je in dit artikel.

Hoe kom je bij de El Nido Zipline?

De zipline van El Nido bevindt zich vlakbij Maremegmeg Beach (beter bekend als Las Cabañas Beach). De makkelijkste manier om er te komen, is door een tricycle te nemen. Vraag de chauffeur of hij je naar de zipline brengt, zodat je op de juiste plek wordt afgezet.

Na een hobbelige zandweg stopt de tricycle bij een geïmproviseerde trap. Vanaf daar moet je nog zo’n 10 minuten bergopwaarts wandelen.

Waar moet je rekening mee houden?

De zipline van El Nido is geopend van 9 uur ’s ochtends tot half 6 ’s middags.

Een groot bord bij de ingang laat de gezondheidseisen zien. Met een hartritmestoornis, hoge bloeddruk of astma mag je niet afdalen. Dat geldt ook voor zwangere vrouwen en mensen die het afgelopen jaar een operatie hebben ondergaan. Ten slotte mag je niet meer dan 100 kilo wegen, maar wij hoefden niet op de weegschaal.

Voordat je zipline-avontuur begint, moet je een onheilspellende verklaring ondertekenen. Daarin neem je afstand van elke aansprakelijkheid bij een ongeluk. Gezellig!

Wat kost de zipline van El Nido?

Dat hangt er vanaf hoe je naar beneden wil. Ga je in een zittende positie, dan betaal je op het moment van schrijven 500 peso. De Superman-optie (dat is liggend, je krijgt geen cape om) kost 700 peso.

Het is ook mogelijk om twee keer te gaan. Vanaf het schiereiland ga je dan met een lager gelegen zipline weer terug. Je betaalt voor een retourtje respectievelijk 900 of 1.100 peso.

Neem contant geld mee, want je creditcard wordt hier niet geaccepteerd.

Uitrusting aan en gaan!

Na een korte instructie krijg je een tuigje en een helm. Wij voelen ons ineens professionele zipliners, maar krijgen toch kriebels als we op het platform staan. Het is namelijk behoorlijk hoog en het eindpunt is amper te zien. Niet zo gek: de zipline is ongeveer 750 meter lang!

Als je veilig bent vastgeklikt aan de staalkabels boven je hoofd, kun je van het platform afspringen. Aangezien er twee lijnen naar beneden gaan, kun je met z’n tweeën tegelijk ziplinen. En als je toch ineens gaat twijfelen, geven de zipline-medewerkers je met liefde een duwtje.

Je bent ongeveer 1 minuut in de lucht

Maar dat is wel een heerlijke minuut. Adrenaline door je lichaam, frisse wind door je haren. En een prachtig uitzicht.

Raak niet in paniek als je vóór het einde van de zipline al stil komt te hangen. Een medewerker komt je dan ophalen en trekt je naar het platform. Dat geeft je iets langer de tijd om te genieten van de groene omgeving en het gezellige strand.

Hoe kom je weer terug?

Wij besluiten maar één keer te ziplinen. Je moet dan vanaf het schiereiland teruglopen naar het strand. Dat is een ervaring op zich, die begint met een steile afdaling richting het water.

Aangezien er geen bewegwijzering is, moet je een beetje op je gevoel afgaan. Eigenlijk loop je alleen maar rechtdoor, tot je bij de zee bent. Daar aangekomen sla je rechtsaf, richting de zandbank die de twee eilanden met elkaar verbindt. Je kunt een tijdje langs het water lopen over een zandpad, maar op een bepaald moment zul je over de rotsen in zee verder moeten. Die kunnen glad zijn door het water.

Als het water laag staat, kun je met droge voeten op Las Cabañas Beach komen. Bij vloed is het verstandig om je mooie schoenen even uit te trekken. Na deze tocht van zo’n 10 minuten is een koud drankje geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er meerdere gezellige strandtenten.

Als je het strand afloopt, zie je vrij snel een bord met daarop de tekst “Tricycle Terminal This Way“. Daar vind je een smalle doorgang die je naar een parkeerplaats vol tricycles brengt. Je kunt het strand ook helemaal aflopen en bij de laatste bar met een trap omhoog. Daar staan ook veel trilcycles te wachten op toeristen.

avatar