Onze ervaring met het Vellago Resort in El Nido

Het Vellago Resort staat bekend als een van de mooiste hotels van El Nido. Dat is waarschijnlijk deels te danken aan de locatie: het Vellago Resort ligt aan het beroemde Seven Commando’s Beach. Wij sliepen er twee nachten en delen hier onze ervaring.

Alleen bereikbaar per boot

Het Vellago Resort bevindt zich op hetzelfde eiland als El Nido. Toch kun je er alleen komen per boot. Het Seven Commando’s Beach ligt namelijk behoorlijk afgelegen. Gelukkig is er een transfer (heen én terug) bij je boeking inbegrepen.

We worden opgepikt vanaf Corong Corong Beach. Het bootje stopt op een iets andere plek dan afgesproken, maar het wordt snel duidelijk dat dat onze transfer is. We zitten vervolgens zo’n tien minuten op het water. De aankomst bij een hotel is zelden zo mooi.

Ontspannen inchecken

Als we voet aan wal zetten, worden we naar heerlijke loungestoelen gewezen. Daar krijgen we een verfrissend welkomstdrankje dat veel wegheeft van een alcoholvrije cocktail. Onze gastheer vraagt ons enkele gegevens te controleren en geeft informatie over het hotel.

Verborgen hotelkamers

Tijd om onze kamer te bekijken! Het pad daar naartoe ligt enigszins verscholen tussen twee rotsformaties. Een smalle doorgang brengt ons naar de hotelkamers, die ook behoorlijk verborgen zijn. Door de houten constructie vallen ze amper op in dit bosrijke gebied.

Het hotel telt slechts vijf kamers, waaronder een luxe bruidssuite en strandvilla. Wij slapen in de ‘Kingroom’, de enige kamer die tijdens het boeken nog beschikbaar was.

Op ons ruime balkon staan twee heerlijke ligbedden. Met daartussenin een zitje waar het ontbijt geserveerd wordt. De kamer zelf is ook ruim en heeft een mooie open badkamer, minibar en hemelbed. Maar het mooiste van alles is het uitzicht op zee.

Overdag geen stroom

Even snel je telefoon (of drone) opladen gaat hier overdag niet lukken. De kamers hebben tussen 8:00 en 18:00 uur namelijk geen stroom. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar storend is het eigenlijk niet. Je ligt dan waarschijnlijk toch op het strand. Bovendien is er in de bar wel stroom.

Heerlijk strand

Een mooie hotelkamer is fijn, maar in dit geval is het strand nog veel prettiger. Je loopt namelijk zo het beroemde Seven Commando’s Beach op. Een prachtig zandstrand dat ligt ingesloten tussen rotsen.

Dat het strand zo beroemd is, heeft ook een nadeel. Overdag meren er constant bootjes met toeristen aan. Seven Commando’s Beach is namelijk een van de stops tijdens de ABCD-tours. Veel toeristen willen ook een foto van het Vellago Resort en sommigen lopen ongegeneerd richting de hotelkamers. Gelukkig worden die door een vriendelijke beveiliger tegengehouden.

Een klein deel van het strand is gereserveerd voor hotelgasten. Daar staan ligbedden en kun je goed zwemmen, omdat er geen boten aanmeren. Hoewel je daar heerlijk ligt, voel je je soms wel een beetje bekeken door de mensen die een kiekje van het hotel (en dus ook van jou) nemen. Gelukkig is het er rond zonsondergang weer uitgestorven.

Geen goede uitvalsbasis

Het hotel biedt zelf ook excursies aan, maar die zijn fors duurder dan gangbaar is. Als je de omgeving van El Nido wil verkennen (wat wij aanraden), dan is Vellago Resort dus geen goede uitvalsbasis. Je kunt ook niet heel makkelijk op andere plekken komen. Daarvoor moet je namelijk met de boot en – behalve bij aankomst en vetrek – brengt het hotel daar kosten voor in rekening.

Als je geen zin hebt in boottochtjes, zit je tijdens je verblijf dus vast op Seven Commando’s Beach. Dat klinkt vervelend, maar is natuurlijk helemaal geen straf. Je bent namelijk op een van de mooiste stranden van El Nido.

Wij sliepen daarom eerst vier nachten in dit hotel. Vanaf daar kun je lopend naar het populaire Las Cabañas Beach, waar je veel beach clubs vindt. Het is bovendien een goede plek om te eilandhoppen rond El Nido. Pas daarna vertrokken we naar het Vellago Resort om even helemaal niets te doen.

Romantisch diner

Aangezien je dus niet gemakkelijk op andere plekken kunt komen, is een goed restaurant erg belangrijk. Gelukkig heeft Vellago een prima restaurant waar je ook lekker kunt lunchen. Met dagelijkse specialiteiten en een kaart waar zowel lokale als Westerse gerechten op staan.

De laatste avond besluiten we gek te doen. We boeken een romantisch diner op het strand. Daar maken ze ongelofelijk veel werk van. Fakkels, kaarsjes, drie verschillende gangen en een lekkere fles wijn.

Wat kost het Vellago Resort?

Dat hangt een beetje af van de wisselkoers en de kamer die je boekt. Gemiddeld betaal je omgerekend zo’n 500 euro per nacht. Dat is inclusief ontbijt en transfer per boot. (Bekijk hier de actuele prijzen.) Het is dus een vrij dure overnachting, maar wel eentje om nooit te vergeten.

avatar